Zelený čaj jako ingredience? Jedině s Matcha Tea!
Jemně mletý zelený čaj matcha je plný antioxidantů, pomáhá kontrolovat tělesnou hmotnost, dodává až 6 hodin energie a dodává silný pocit soustředění. Krom toho je ale ve svém domovském Japonsku oblíbený i jako ingredience v kuchyni. Díky zelené barvě totiž dodá na originalitě jakémukoli drinku, ať už jde o klasickou přípravu čaje matcha, o latte, dalgonu, nebo třeba smoothie. Matcha dodá chuť umami i dezertům, jako jsou například matcha cheesecake, palačinky, sušenky, nebo dokonce vánoční cukroví.
Fantazii se meze nekladou! Přesvědčte se sami:
Tradiční Matcha Tea
• 2 g Bio Matcha Tea Harmony nebo Imperial
• 3 dl studené nebo horké vody do 70 °C
• šťáva z citronu, nebo med a zázvor
Matcha Tea vysypeme do šejkru nebo jiné uzavíratelné láhve, přidáme vodu, dochutíme a pořádně prošejkujeme. V létě skvěle osvěží matcha s citronovou šťávou a kostkami ledu, v zimě zahřeje a nabudí celé tělo horký matcha s medem a zázvorem.
Matcha Smoothie
• půlka okurky
• 3 ml citronové šťávy
• trs čerstvého koriandru
• 1,5 lžíce aloe vera šťávy
• 80 g jogurtu
• 180 ml vody
• 1 lžíce omega-3 oleje
• špetka mořské soli
• 4 g Bio Matcha Tea Harmony nebo Chef
Oškrábeme okurku, vymačkáme citron a otrháme lístky koriandru. Vložíme okurku, citronovou šťávu a koriandr do mixéru společně se zbývajícími ingrediencemi a rozmixujeme do podoby smoothie.
Matcha Cheesecake
• 50 g másla
• 100 g máslových sušenek
• 5 g želatiny
• 300 g mascarpone
• 80 g cukru
• 3 lžíce Bio Matcha Tea Chef
• 150 g bílého jogurtu
• 200 ml smetany
Želatinu necháme změknout ve vodě. Sušenky rozemeleme a promícháme s máslem. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, hmotu rovnoměrně rozložíme a vložíme do lednice. Mascarpone promícháme s cukrem a postupně přidáme matcha a jogurt. Smetanu vyšleháme, ale ne do úplně tuhé konzistence. Želatinu rozpuštěnou ve vodě vmícháme do mascarpone a jogurtu, a následně vmísíme i našlehanou smetanu. Pak hmotu rozetřeme na předem připravený korpus ze sušenek a necháme 5 hodin odstát v lednici.